Kategorije

Navihana.si - za navihane okuse ;-)

Proizvajalci

NOVICE

  

Naročilo

po telefonu

 

  

Želite dodatne informacije? Želite opraviti naročilo po telefonu?

Pokličite me:

041 810 778

Boštjan Dečman

DOSTAVA, dobavni rok

Brezplačna dostava

Dobavni rok 2-3 delovne dni za aritkle na zalogi

Če v ponudbi ni želenega artikla, pišite na:

info@mojatrgovinica.si

ali pokličite

041 810 778

 

 

Nakup motorne žage

 

Pred nakupom motorne žage si moramo odgovoriti na 2 vprašanja:

- Za kakšen namen bomo uporabljali motorno žago

  • delo v sadovnjaku, priprava drv za kamin ipd.
  • priprava drv za domačo kurilno sezono
  • zahtevnejša domača uporaba (priprava srednje količine drv, kmetijstvo)
  • profesionalno poklicno uporabo (večje količine drv in profesionalno delo v gozdu)

 

- Kakšna drevesa bomo žagali?

  • Debla manjših premerov
  • Srednja debela oziroma mešana
  • Debela drevesa

Namen uporabe motorne žage

 

Odvisno od vašega odgovora na vprašanje namen uporabe motorne žage (hobi, domača uporaba, profesionalna uporaba) bo odvisna izbira ustrezne motorne žage glede na tip in velikost, ki bo zadovoljila vaše želje in potrebe.

- Žage namenjene hobi programu so namenjene občasnim domačim uporabnikom. Namenjene so za manjša dela ali pripravo drv za kamin, delo v sadovnjaku....

- Žage za široko uporabo – za ljudi, ki si sami pripravljajo drva za ogrevanje. Takšne žage so dovolj močne in narejene iz kvalitetnih materialov, zato bodo svoj namen izpolnjevale kar nekaj let brez večjih težav.

- Za bolj zahtevne uporabnike so namenjene profesionalne motorne žage. Ta vrsta žag je narejena iz najkakovostnejših materialov in z najboljšimi lastnostmi. Namenjene so predvsem poklicnim uporabnikom, po njih pa posegajo tudi domači uporabniki, ki cenijo kvaliteto in pričakujejo od svojega orodja samo najboljše.

Svetujem vam, da pri izbiri motorne žage izberete primerno namenu uporabe, vašim željam in zahtevam. V veliko primerih so profesionalne žage cenovno le nekoliko dražje od segmenta vsestranskih motornih žag.

Kakšna drevesa nameravate obdelovati?

Od debeline dreves, ki jih imate namen žagati, je odvisna izbira prave velikost in moči motorne žage. Lažje motorne žage so enostavnejše za rokovanje, vendar ne pozabite, da prešibek motor oteži in upočasni delo. Debelejša drevesa zahtevajo večje moči motorjev, pri manjših debelinah pa je pomembnejša okretnost in teža. Debelina dreves, ki jih boste obdelovali, vas privede tudi do primerne izbire dolžine meča, kar pogojuje primerno moč in težo.

 

Trenutno ponujamo hobi program motornih žag blagovnih znamk: GTM Professional, Solo, Castelgarden, Ramda.

 

Motorne žage GTM Professional so primerne za ljudi, ki občasno potrebujejo zanesljivo orodje za lažja opravila v okolici hiše.

 

Za obrezovanje drevja bodo uporabniki cenili motorno žago GTM Professional GTC36, ki je izredno lahka, saj njena masa znaša le 4.14 kg, poleg tega pa ima priročen meč žage za obrezovanje vej, saj je dolžina meča le 30 cm. Moč motorja je 35.8 ccm, 1.4 KM (1.1. kW), ponaša se z membranskim Walbro uplinjačem, za zanesljiv rez pa poskrbi Oregon veriga. Sistem proti vibracijam po poskrbi, da motorna žaga med uporabo ne povzroča prevelikih vibracij v vaših rokah.

Motorna žaga GTM Professional GTC36

Občasno pa je potrebno v okolici hiše z motorno žago postoriti več kot le obrezovanje drevja. V tem primeru priporočamo nakup motorne žage z daljšim mečem in večjo močjo. V takšen namen priporočamo nakup modela GTM Professional GTC 38, ki s svojim 40.5 cm mečem in z motorjem moči 1.7 KM  zagotavlja uporabo v sadovnjaku kot tudi za lažja dela npr. razžagovanje debelejših vej, drv za kamin ipd, saj je teža navedene motorne žage zgolj 5.4 kg. Ponaša se z membranskim Walbro uplinjačem, za zanesljiv rez pa poskrbi Oregon veriga. Sistem proti vibracijam po poskrbi, da motorna žaga med uporabo ne povzroča prevelikih vibracij v vaših rokah.

Motorna žaga GTM Professional GTC38

Za razžagovanje lesa bo potrebno izbrati motorne žage z daljšim mečem. Na voljo so 3 modeli blagovne znamke GTM Professional:

- Motorna žaga GTM Professional GTC38

 

Moč motorja 37.2 ccm, 1.7 KM (1.2. kW), dolžina meča 405 mm , membranski Walbro uplinjač, Oregon veriga , sistem proti vibracijam, teža 5.4 kg .

Motorna žaga GTM Professional GTC38

- Motorna žaga GTM Professional GTC45

Moč motorja 45 ccm, 2.4 KM (1.8 kW), dolžina meča 455 mm , membranski Walbro uplinjač, Oregon veriga , sistem proti vibracijam, teža 5.6 kg .

Motorna žaga GTM Professional GTC45

- Motorna žaga GTM Professional GTC50

Moč motorja 49.3 ccm, 3 KM (2.2 kW), dolžina meča 500 mm, membranski Walbro uplinjač, Oregon veriga, sistem proti vibracijam, teža 6.96 kg.

Motorna žaga GTM Professional GTC50

 

Pri izbiri motorne žage z večjo močjo je potrebno vedeti, da so zato tudi nekoliko težje (med 6-8 kg), kar predstavlja prednost pri žaganju debel, saj zaradi nekoliko večje teže motorne žage ni potrebno potiskati v deblo.

 

V kolikor pripravljate drva za ozimnico, priporočam nakup Motorna žaga GTM Professional GTC45, katere prednost je večja moč (2.4 KM), dovolj dolg meč (45.5 cm), s katero boste svoje delo pri pripravi drv za ogrevanje opravili hitro in učinkovito.

Motorna žaga GTM Professional GTC45


Brezplačni SMS-i Storitev sponzorira Mobitel